MENU
CLOSE
  • Stay
  • Explore
  • Taste
  • Plan
  • Blog
blurry

HET STRANDLEVEN

Eén bestemming, drie strandbelevenissen

Een vakantie in Virginia Beach biedt veel aantrekkelijke keuzes. Langs de meer dan 50 kilometer lange zonnige kustlijn zijn er drie verschillende soorten stranden, elk met een eigen stijl. Of u nu op zoek bent naar de losse sfeer van Chesapeake Bay Beach, de opgewekte sfeer van Resort Area Beach of de stilte en de rust van Sandbridge Beach, u vindt het in Virginia Beach.

baybeach.jpg

Chesapeake Bay Beach

Een stille kustlijn met lokale smaken en tradities. Deze pittoreske kustlijn aan de rustige wateren van Chesapeake Bay heeft kalmere golven dan de Atlantische Oceaan. Lokale bars en restaurants nodigen u uit om de benen even onder tafel te steken en te genieten van het overweldigende uitzicht en de gemoedelijke Amerikaanse sfeer.

resortarea.jpg

Resort Area Beach

Actief en volledig ondergedompeld in strandcultuur. Dit is de plek aan de Atlantische Oceaan om actief te zijn. Met veel hotels en restaurants in de buurt is Resort Area Beach de ideale plaats voor bezoekers die zich graag in het midden van de actie bevinden en geen enkel evenement willen missen.

sandbridge.jpg

Sandbridge Beach

Verborgen en stil. Trek u volledig terug aan de zuidelijke kust van Virginia Beach, waar u volledig omgeven bent door water en de wilde natuur. Tussen de vakantiegangers, die hier overwegend in vakantiehuizen logeren, heerst een sterk gemeenschapsgevoel. Een geweldigde plek.

Chesapeake Bay Beach

First Landing State Park

firstlanding(1).jpg

Waar de eerste Europese kolonisten voet aan land hebben gezet op het Noord-Amerikaanse continent, vindt u het populairste park van de staat Virginia. In het First Landing State Park vindt u paden om te fietsen en te wandelen door schaduwrijke bossen en door moerasland, waarbij u meren, grote cipressen en zeldzame planten zult zien. Behalve een schaduwrijke plek om te fietsen, rennen of wandelen is het First Landing State Park ook een zonnige plek om van het strand van Chesapeake Bay te genieten.

De vuurtorens van Cape Henry

capehenry.jpg

Op deze plek bevindt zich de originele stenen vuurtoren die werd geplaatst in opdracht van president George Washington. Tevens staat hier ook de huidige, ijzeren vuurtoren, waarvan het baken zeevaardige schepen door de Chesapeake Bay leidt.

Lokale smaken

localflavor.jpg

De restaurants in de jachthavens van Chesapeake Bay bieden een prachtige setting om ’s avonds te ontspannen en te genieten van heerlijke gerechten met verse zeevruchten.

Resort Area Beach

De promenade

boardwalk (1).jpg

De promenade van Virginia Beach werd door National Geographic opgenomen in de “Top U.S. Boardwalks”. De vijf kilometer lange promenade, die het hart van Resort Area Beach vormt, leidt naar winkels, restaurants en hotels, maar biedt ook een gemakkelijke toegang tot verschillende parken en het brede zandstrand. Tijdens de zomermaanden is er 's avonds gratis entertainment en de American way of life kunt u hier echt ervaren. Het tien meter hoge bronzen beeld van Neptunus, vergezeld door dolfijnen en zeeschildpadden, vormt een reusachtige verschijning.

Dolfijnen en walvissen spotten

neptune.jpg

Ga aan boord van een boot en trek de wateren van de Atlantische Oceaan op. Tijdens deze bootexcursie leert u misschien nieuwe vrienden kennen en ervaart u ongetwijfeld een wow-moment. In de warme maanden zult u dolfijnen, zeeschildpadden, vogels en vissen van dichtbij kunnen bewonderen, terwijl u tegelijkertijd van het pittoreske uitzicht op de kustlijn van Virginia Beach geniet. In de koelere maanden krijgt u de kans om bultrugwalvissen en vinvissen te zien tijdens hun jaarlijkse trek. Fascinerend.

Evenementen & Festivals

events.jpg

In Resort Area vinden er regelmatig speciale evenementen en festivals plaats: van Amerikaanse feestdagen tot internationale culturele festivals. Dankzij livemuziek, kunst, eten en feesten in de buitenlucht is de ambiance 

Sandbridge Beach

Back Bay Wildlife Refuge

backbay(1).jpg

Op deze 3 ha grote barrière-eilanden ontdekt u een verrassend grote variëteit aan dieren zoals reigers, visarenden en andere oceaanvogels. U wandelt of fietst er tussen grote zandduinen, door maritieme bossen, langs zoetwatermoerassen en op uitgestrekte stranden.

False Cape State Park

falsecape.jpg

Het False Cape State Park, een van de meest ongerepte natuurgebieden aan de Amerikaans Oostkust, telt 10 kilometer aan afgelegen stranden die het hele jaar door te voet toegankelijk zijn. Van april tot oktober kunt u er als bezoeker ook per tram naar toe. Meer dan 300 soorten vogels vinden hier hun voedsel. Sommige blijven, andere trekken verder. Ook otters, herten, vossen, schildpadden en andere dieren komen hier van de oceaan-tot-zoetwater-leefomgeving genieten.

Sporten in de natuur

outfitter.jpg

Klaar om uzelf onder te dompelen in de natuur? U bent hier slechts een les verwijderd om een goede kajakker, surfer of peddelsurfer te worden. Lokale sportzaken leveren u al het nodige materiaal samen met deskundige instructies en begeleide tochten.