MENU
CLOSE
  • Stay
  • Explore
  • Taste
  • Plan
  • Blog
blurry

AVONTUUR IN DE BUITENLUCHT & WILDE DIEREN

Avontuur & Wildlife

Het land en de zee zijn er voor u om te ontdekken. Een diversiteit aan landschappen met bevaarbare rivieren en meer dan 50 kilometer oceaan- en baaistranden maken van Virginia Beach een geweldige bestemming voor ontdekkingen in de buitenlucht. Of u uw tijd nu op het land of in het water besteedt, alles is gemakkelijk toegankelijk en u zult eenvoudig het benodigde materiaal vinden. De overweldigende natuur van Virginia Beach met zoet- en zoutwaterleefgebieden zorgt voor de aanwezigheid van vele wilde diersoorten, die u ook te zien zult krijgen.

onthewater.jpg

Op het water

De kalme wateren van Virginia Beach bevaren is keer op keer een aangename sensatie. Ga op een cruise om de prachtige kustlijn vanuit een ander perspectief te bekijken. Ga op een excursie om dolfijnen, zeevogels of zelfs walvissen te spotten. Of maak een boottocht door een werkende oesterkwekerij en proef de oogst.

>parks.jpg

De parken van Virginia Beach

Met meer dan 8000 hectare aan parken zijn er verschillende mogelijkheden om van de natuur te genieten en dieren tegen te komen. In de parken met onder meer bos- en moerasland bevinden zich paden die u te voet, met de fiets, kajak of Segway kunt volgen.

adventuresports.jpg

Avontuurlijke sporten

Verhoog het spanningsniveau van uw vakantie met enkele onvergetelijke ervaringen. Test uw vaardigheden op de touwen en ziplijnen van het Adventure Park. Bekijk de kustlijn vanuit honderden meters hoogte op een parasailingavontuur. Verhoog uw adrenaline op een jetski. Kajak op de rivieren of peddel langs dolfijnen in de Atlantische Oceaan. Geen ervaring? Met een aanbod van diverse lessen kunt u in een mum van tijd tot een surfer of peddelsurfer uitgroeien.

Dolfijn- & Walvisboottochte

whalewatching.jpg

Ga de kalme wateren van de Atlantische Oceaan op om tijdens een bootexcursie nieuwe vrienden en prachtige wonderen te ontdekken. In de zomermaanden zult u van dichtbij dolfijnen, zeeschildpadden, vissen en zeevogels kunnen bewonderen. En uiteraard is er ook het grandioze uitzicht op de kustlijn van Virginia Beach. In de koelere wintermaanden krijgt u de kans om bultrugwalvissen en vinvissen te zien. Een ervaring die je nooit meer vergeet.

Wandel, fiets, surf of peddel

surfing.jpg

Fietsen en wandelen kunt u op de brede promenade en op de vele paden door de parken van Virginia Beach. De baai en de oceaan bieden ook de perfecte condities om een nieuwe vaardigheid te leren of te beoefenen, zoals surfen, kajakken en peddelboarden. Lokale sportzaken en organisties kunnen u voorzien van begeleiding en het nodige materiaal. En u mag rekenen op onze aanmoedigingen.

Back Bay & False Cape

backbay.jpg

Aan het zuidelijkste punt van Virginia Beach herbergt het Wildlife Refuge verschillende kust-en barrière-eilanden om op verkenning te trekken. De paden op de eilanden leiden u door beschermde leefgebieden, inclusief stranden, duinen, bossen, velden en moeras. Tussen Back Bay en de Atlantische Oceaan biedt het False Cape State Park 10 kilometer ongerepte stranden en bijna 15 km aan wandel- en fietspaden.

First Landing

firstlanding.jpg

Op de plek waar de eerste Engelse kolonisten landden op het Amerikaanse continent vindt u het populairste staatspark van Virginia. Het First Landing State Park telt tientallen paden om te fietsen door schaduwrijke bossen of te wandelen langs moerasland. Tal van tochten zijn mogelijk en vanuit First Landing heeft u toegang tot het strand van Chesapeake Bay.

Vogelpaden

birdingtrails.jpg

Aan de kust van Virginia Beach leven vele soorten zang- en watervogels. Sommige soorten blijven een heel jaar lang ter plekke maar veel vogels zijn ook enkel op doorreis. Zij profiteren voluit van het vele voedsel in de waterrijke omgeving. Populaire plekken om vogels te spotten zijn de Chesapeake Bay Bridge-Tunnel, het Back Bay National Wildlife Refuge, het False Cape State Park en het Virginia Aquarium & Marine Science Center.